Loungefest Lustrum (5)
De uitdagingen voor het organiseren van de lustrum editie waren al vroeg duidelijk. Deze editie moest nog gekker worden dan alle vorige edities bij elkaar. Dit laten wij ons geen twee keer zeggen. Het jaar waarin wie niet komt, ook echt gek is. Alle brainstormsessies resulteerde in onder andere vlammenwerpers. Vlammenwerpers, omdat het overdag nog niet warm genoeg is! Twee dagen Loungefest staat gelijk aan twee keer meer plezier. Een lustrum vraagt om een waardige line-up dus heette wij onder andere MYBABY en Kenny B welkom aan het Comomeer. Op de vraag “zullen we anders nóg een podium doen” werd weer volmondig geantwoord: waarom niet. Het veld werd door K2 installaties voorzien van de beste klanken en de Russian Rave Cave haalde de voorpagina van de krant.
Loungefest 4
Ook dit jaar werd de stroom van vrachtwagens die spullen kwamen leveren weer groter, de line-up werd dikker, het aantal tappunten vermenigvuldigde en de verantwoordelijkheden namen toe! Creaties als levensgroot Stef Stuntpiloot en het skelter-spookhuis schoten als paddenstoelen uit de grond. De creativiteit barstte los en kende daarin geen grenzen meer. De podia raakten meer en meer gevuld en ook internationale artiesten zoals Soweto Soul en Sweet Life Society beklommen het podium.
Loungefest 3
Naast het hoofdpodium en Lake Disco was er dit jaar voor de oplettende bezoeker nog een derde podium: de Secret Stage. Een groot succes, maar helaas niet bestemd tegen de uitzinnige feestvreugde van onze bezoekers. De met zon overgoten dag werd uiteindelijk bekroond met een geweldig optreden van DEWOLFF!
Loungefest 2
Van het kleine strookje aan de noordzijde van het Comomeer verhuist Loungefest naar de grotere westkant. De professionalisering uit zich dit jaar in de kwaliteit van de spullen. Waar het eerste jaar de partytenten her en der uit ieder z’n schuur kwamen, werden deze dit jaar zowaar gehuurd. En waar het eerste jaar het eten voor artiesten bestond uit een zompige boterham, zweterige plak kaas en droge ham, konden we nu een warme maaltijd voorschotelen. Er werd een nieuw podium geïntroduceerd: Lake Disco. De tent waar Lake Disco zich ging afspelen bracht ook gelijk de uitdaging van dat jaar met zich mee voor onze befaamde bouwcrew. Er werd afgesloten door de Utrechtse rockband Birth of Joy. Een optreden waarbij ronkende gitaren, overgoten met een sausje van modder en zweet, hebben gezorgd voor een onvergetelijk moment.
Loungefest 1
Dit was een jaar waarin, om met de woorden van de burgermaster te spreken, “de paarse krokodil op groen ging”. Dit was het eerste jaar waar Loungefest als legitiem festival plaatsvond en wij ons in het drijfzand van gemeente, vergunningen en politie bevonden. Het was ook het jaar waarin de woordenschat van organisatie en vrijwilliger verrijkt werd met uitdrukkingen en termen als: ‘kabeltje trekken’, ‘kissie tippen’, ‘twee-drietje’, ‘tileentje 25’, etc. Nu was het voor het echie. Wat wij de twee jaar hiervoor voor een klein clubje vrienden en familie hadden georganiseerd, konden we nu in het “groot” laten zien en iedereen was welkom: groot, jong, oud & Bavo.
Loungefest 0
Ooit, lang, lang geleden is het allemaal begonnen met een opblaaszwembadje gevuld met halve liters, dansend op de muziek van Good Meat en een grote club mensen die graag samen de handen uit de mouwen steken. Ieder met zijn of haar eigen kwaliteit, maar met een gedeelde passie en drive resulteerde dit in een enorm festijn. Dit konden we niet langer voor ons zelf houden en Loungefest moest snel worden gedeeld met zoveel mogelijk mensen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Yes! Bedankt voor je inschrijving!
Oei, je moet wel een e-mail adres invullen!